zaterdag 6 februari 2010

Spruitjescurry



Kook 300 g spruitjes in 10 minuten gaar. Giet af.

Ik had nog Kurma in de vriezer, zie hier het recept. Dit had ik ontdooid met als doel het vanavond op te warmen.
Verder had ik spruitjes gekocht waarvoor ik nog een recept zocht. Ik kon geen recept vinden en heb onderstaande bedacht. Het moest iets Indiaas zijn, want Kurma is ten slotte ook Indiaas. Een spruitjescurry leek me wel een goed idee.



Snipper 1 ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Rasp 1 el verse gember.
Verhit olie in een pan en bak de ui tot ze zacht is. Voeg de knoflook en gember toe. Voeg gemalen specerijen toe: 1 tl komijn, 1 tl korianderzaad, ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemberpoeder, ½ tl citroengras.
Verhit even mee tot het geurt. Voeg 200 ml kokosmelk toe. Doe de spruitjes erbij. Laat 10 minuten stoven. Voeg zout naar smaak toe. Garneer met verse koriander.
Voeg wat citroensap toe, niet teveel. Het moet net het vettige van de kokosmelk compenseren, maar niet zuur smaken.

Serveer met de Kurma en rijst.



Brussels sprouts curry

I had some Kurma leftovers in my freezer, look here.
I had put it to defrost in the refridgerator last night, so I could have it for dinner tonight. I had also some brussels' sprouts. I couldn't find a recipe for that, so I made this up. It's Indian, for the kurma is also Indian. So, why not make a Brussels' sprouts curry?

Chop 1 onion and 1 clove of garlic finely. Grate 1 tbsp fresh ginger. Heat oil in a frying pan and fry the onion until soft. Add garlic and ginger. Add the following spices: 1 tsp ground cumin, 1 tsp ground coriander, ¼ tsp cayenne pepper, ½ tsp ground ginger, ½ tsp ground dried lemon grass (sereh) and stir.
Wait until you smell the spices, then add 200 ml coconut milk. Add the Brussels' sprouts. Let simmer for 10 minutes. Add salt to taste. Add a splash of lemon juice, to neutralize the fattiness of the coconut. It should not taste sour.Garnish with fresh coriander leaves.

Serve with Kurma and rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...