woensdag 31 maart 2010

Pasta Bolognese



Het beroemde recept heet 'Spaghetti Bolognese'. Ik heb echter geen spaghetti gebruikt, maar schelpjespasta (ook wel orichiette genoemd). Deze hielden de saus prima vast. De saus komt uit het Italiaanse Bologna, maar het heet daar 'ragĂș'.



Dit is een erg goed recept voor Bolognese-saus, voor 6 personen.
Snijd 100 g speklapjes in blokjes. Hak 2 peentjes, 2 stengel selderij, 1 grote en 1 teen knoflook.
Bak de blokjes speklap met 500 g rundergehakt rul tot je geen roze meer ziet.
Voeg 100 ml droge witte wijn toe en wacht tot het grotendeels is verdampt.
Voeg 3 tl gedroogde oregano en de wortel, selderij, ui en knoflook toe ui toe. Laat de groenten een beejte zacht worden. Roer 1 el tomatenpuree, 600 ml tomatenblokjes en 500 ml runderbouillon toe. Roer goed en laat zo lang sudderen als je tijd hebt, bij voorkeur 2 uur of langer.

Kook de pasta.
Ik gebruik 75 g pasta per persoon.
Breng 1 liter water of meer aan de kook. Voeg 10 gram zout toe. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en voeg de pasta toe aan de saus.

Ik liet saus voor 2 personen in de pan en vroor de rest in. Ik voegde de pasta toe aan de saus in de pan, mengde goed, en serveerde met geraspte parmezaanse kaas.



Pasta Bolognese

The most famous name for this recipe is 'Spaghetti Bolognese'. The thing is, I didn't use spaghetti but shells (orichiette) instead. Of course you could use any kind of pasta. The shells held the sauce very well, though. The sauce originates from Bologna in Italy, and is called 'ragĂș' over there.

This is a really good recipe for Bolognese-sauce. It serves 6. Here is how it goes:
Cube 100 g pork belly. Chop 2 small carrots, 2 stalks of celery, 1 large onion and 1 clove of garlic.
Fry the pork with 500 g minced beaf in a little olive oil. Stir well and try to break all the lumps.
When you no longer see any pink colored meat, add 100 ml dry white wine. Wait until it has evaporated.
Then add 3 tsp dried oregano, the carrot, celery, onion and garlic. Mix and let soften. Add 1 tbsp tomato paste, 600 ml cubed tomatoes and 500 ml (2 cups) beefstock and let simmer for as long as you have time, preferrably 2 hours or more.

I cooked pasta for 2 persons, as follows.
Bring 1 litre water to the boil (or more), add 10 g salt (1½ tsp), throw in 150 g pasta.
Bring back to the boil as quickly as possible, lower the heat and cook according to package instructions.
Drain.

I left sauce for 2 persons in the pan and froze the rest. I added the pasta to the sauce, mixed well and served with grated parmesan.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...