dinsdag 9 maart 2010

Verse loempiaatjes





Doe warm water in een ondiepe schaal die groot genoeg is dat een rijstvel er helemaal in past. Neem kant-en-klare rijstvellen (te koop bij de toko).
Kook vermicelli of rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd groenten in reepjes, bijv. wortel, komkommer en lente-uitjes. Haal de blaadjes af van wat takjes koriander. Bak 12 garnalen tot ze gaar zijn.

Neem een rijstvel en leg hem in de schaal met warm water.
Draai het vel na 10 seconden om. Na nog eens 10 seconden is het vel heel zacht geworden. Laat het vel er niet té lang in, dan lost hij op.
Haal het vel uit het water en spreid uit op een werkoppervlak.
Leg in het midden de ingrediënten: 3 garnalen, noedels, komkommer en wortel. Vouw de zijkanten van de rijstvellen over de vulling en rol ze strak op.
Herhaal met de andere drie.

Maak de dipsaus:
Meng 2 el chilisaus, 1 el vissaus, 1 el rijstazijn, ½ el bruine suiker en 1 fijngehakt teentjes knoflook

De verse loempiaatjes waren heerlijk. Let erop dat ze koud zijn tegen de tijd dat je ze kunt serveren. Daarom, en ook omdat ze zo vers smaken, is dit eigenlijk meer een gerecht voor de zomer.



Summer rolls

Take 4 sheets of ricepaper. Put some warm water (not too hot) in a shallow bowl large enough to fit a rice sheet completely.
Prepare the ingredients for the filling:
Slice vegetables julienne (in strips), like cucumber, carrot and spring onions.
Cook some rice noodles or vermicelli. Strip the leaves from some sprigs of cilantro (coriander).
Cook 12 prawns.

Take a sheet of rice paper. Put it in the bowl of warm water. Turn over after 10 seconds. After another 10 seconds the sheet should be pliable enough to use.
Take care not to leave it too long in the water, because it will dissolve.
Put the sheet on a working surface. Put the prawns in the middle, the noodles, vegetables and cilantro.
Fold the sides over and roll up. Serve with dipping sauce.

For the dipping sauce:
Mix 2 tbsp chili sauce, 1 tbsp fish sauce, 1 tbsp rice vinegar, ½ tbsp brown sugar, 1 clove of garlic, chopped.

The rolls were delicious. Note they will already be cold when served. Because of this, and because it tastes very fresh, this dish is more suitable for summer than for winter, in my opinion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...