maandag 31 mei 2010
Salade met gerookte zalm
Een lekker gerechtje voor een warme dag: een salade. Alleen de asperges worden gekookt, verder is het een kwestie van snijden, scheuren en mengen. Heel gemakkelijk, snel en smakelijk. Ook geschikt als je eens wat minder koolhydraten wilt eten.
Maaltijdsalade. Voor 2 personen.
Neem een krop sla en scheur in stukken. Was de sla goed en slinger droog in een slacentrifuge.
Snijd 10 kerstomaatjes doormidden.
Kook 150 g groene asperges gaar en laat afkoelen. Snijd in stukjes van 3 cm.
Scheur 150 g gerookte zalm in stukken.
Maak een dressing van 1 el mayonaise, 2 el fritesaus en 2 tl gerapste mierikswortel, zout en peper. Ik heb mierikswortel uit een potje gebruikt.
Meng de sla, asperges en tomaat met de dressing. Verdeel over twee borden.
Leg de gerookte zalm erop, 2 el grofgehakte cashewnoten. Ik heb voor de crunch ook nog een paar Japanse wasabi rijstcrackers erover gestrooid.
Salad with smoked salmon and asparagus
A nice dish for a warm day: salad. Only the asparagus have to be cooked. For the rest it's a matter of slicing, tearing and mixing. Easy, quick and tasteful. It's also good if you don't want to eat too many carbohydrates for once.
Tear the leaves of one head of lettuce, wash them and dry them thoroughly.
Slice 10 cherry tomatoes in half.
Cook 150 g green asparagus to your liking. Let cool. Slice them in 1 inch pieces.
Tear 150 g smoked salmon in pieces.
Make the dressing. Mix 1 tbsp mayonaise, 2 tbsp frites sauce, 2 tsp grated horseradish, salt and pepper. I used horseradish from a jar.
Mix the lettuce, asparagus, tomatoes with the dressing. Put on two plates.
Put the salmon on top. Scatter with some coarsely chopped cashew nuts. I also put some Japanese wasabi rice crackers on top.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten