zondag 9 januari 2011

Chinees roerbakgerecht met rundvlees en broccoli



Ik houd wel van Chinese roerbakgerechten. Ze zijn lekker en snel klaar. Zo ook deze.



Snijd 1 biefstuk (ca. 200 g) in kleine plakjes. Marineer ze ongeveer 1 uur in een mengsel van 1 tl sesamolie, 2 el donkere sojasaus, ½ tl chilipoeder, ½ tl vijfkruidenpoeder, 1 tl maïzena, 2 geperste tenen knoflook, 1 el gerapste gemberwortel.
Kook 100 g tarwenoedels in ruim water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af in een vergiet.
Snijd 1 stronk broccoli in kleine roosjes.
Verhit wat olie in een wok. Roerbak de broccoli tot ze wat zachter is, en hier en daar bruin. Haal uit de wok.
Voeg het vlees met de marinade toe. Roerbak tot het vlees bruin is (dat is door de donkere sojasaus moeilijk te zien, maar 1 à 2 minuten is voldoende.) Voeg de broccoli weer toe, samen met 150 ml runderbouillon en 1 el lichte sojasaus. Laat aan de kook komen. Roer er nog 1 tl maïzena, vermengd met wat koud water, aan toe, en laat indikken. Voeg dat de noedels toe en vermeng goed.



Chinese stir-fry with beef and broccoli

I like Chinese stir-fry dishes. They taste good and don't take long to prepare. So does this one.

Slice 200 g rumpsteak in small pieces. Marinate them for 1 hour in a mixture of 1 tsp sesame oil, 2 tbsp dark soysauce, ½ tsp chilipowder, ½ tsp five-spice, 1 tsp cornflour, 2 cloves of garlic, pressed, 1 tbsp grated ginger.
Boil 100 g wheat noodles according to package instructions. Drain when ready.
Chop 1 head broccoli in small florets.
Heat some oil in a wok and fry the broccoli until a little softer and brown on the edges. Remove from the wok.
Heat some more oil, add the meat with the marinade liquid. Stir-fry until the meat is brown on the outside (this is hard too see because of the dark soysauce, but 1 or 2 minutes are usually enough). Add the broccoli, 1 tbsp light soysauce and 150 ml beefstock. Bring to the boil. Add 1 tsp cornflour, mixed with a little cold water, and wait until the sauce thickens a bit. Add the noodles and stir well to combine. Serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...