donderdag 6 januari 2011

CroissantpuddingEen erg lekker toetje, dat een goede afsluiting was van het kerstdiner. Het is een recept van Nigella Lawson.

Dit is deel 6 van het kerstdiner: Croissant pudding, door Jacqueline.Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur 2 oudbakken croissants in stukken en leg ze in een ovenschaal.
Doe 100 g suiker met 2 el water in een pannetje, schud een beetje, en verwarm op matig tot hoog vuur. Laat inkoken tot het een goudbruin kleurtje krijgt. Pas op! Op het laatst kan het snel te bruin worden en verbranden. Blijf opletten.
Haal de pan van het vuur, en klop langzaam (!) gietend 175 ml slagroom erdoor. Roer flink. Schrik niet van het gespetter. Klop dan 2 el bourbon of whiskey erdoor, 75 ml volle melk en 2 eieren. Giet dit over de croissants in de ovenschaal en laat 10 minuten rusten. Zet 20 minuten in de oven en serveer.

Croissant Pudding

This is a lovely dessert, a good ending of the Christmas dinner. The recipe is from Nigella Lawson.

This is part 6 of our Christmas menu: Croissant pudding, by Jacqueline.

Preheat the oven to 180°C (350°F). Tear 2 stale croissants in pieces and place in an oven dish.
Put 100 g sugar with 2 tbsp water in a little saucepan and heat on middle to high heat. Wait until the colour is golden brown. This takes approx. 5 minutes or a little longer. Take care not to burn the sugar. Keep watching.
Remove the saucepan from the heat and whisk through 175 ml double cream. It's important to pour slowly and whisk hard. Do not be taken aback by the splashing. Then whisk through 75 ml full fat milk and 2 eggs. Pour the mixture over the croissants and leave for 10 minutes. Place in the oven for 20 minutes and serve.

3 opmerkingen:

 1. Cool! De foto is goed gelukt. Het ziet er bijna zo lekker uit als het was...
  Als iemand het wil maken, let op dat je de slagroom langzaam giet en dat je goed roert. Anders koelt de caramel te snel af en wordt het hard. Dan krijg je een klonter caramel aan je garde...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit receptje herken ik van het Nigella programma. Het zag er daar heerlijk uit. Nu krijg ik er ook weer zin in als ik jouw foto bekijk. Wil ik ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad uit een kookboek van Nigella Lawson. Het was erg lekker. Succes met het maken van dit recept.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...