zaterdag 22 januari 2011

Sup mee udang



Een heerlijke soep, deze garnalensoep. Het recept is komt uit het boek Rick Stein ontdekt de Orient.
Echt zo'n gerecht dat je bij de eerst hap denkt: Mmmmmm. Dat komt vooral door de garnalenschillen. Ikheb het recept iets aangepast. Er moest ook nog Vietnamees gebakken varkensbuikspek in, maar dat had ik niet en wilde het ook niet maken. Ik heb het vervangen door stukjes kip. Er moest ook nog taugé in, maar dat was ik vergeten te kopen, dus heb ik het maar weggelaten.
De garnering met de eiplakjes laat ik een volgende keer achterwege. Het voegde qua smaak niet veel toe en de plakjes werden wat sopperig.



Week 4 gedroogde rode pepers ongeveer 30 minuten in warm water. (Het oorspronkelijke recept vraagt om 10 pepers, maar ik ben daar wat voorzichtiger mee.)
Pel 300 g grote rauwe garnalen, bewaar de schillen.
Maal de pepers in een keukenmachine tot een gladde pasta, samen met 150 g sjalotjes, 30 g knoflook, 1 el suiker en 1 tl zout.
Bak de pasta in wat olie ongeveer 5-8 minuten, tot ze wat indikt. Schep de helft in een klein kommetje en houd apart.
Doe de garnalenschillen erbij en bak een paar minuten mee. Voeg 1 liter kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Kook 2 eieren tot ze hard zijn, 8-10 minuten. Pel ze en snijd ze in plakken.
Zeef de bouillon in een schone pan. Druk de achtergebleven ingredienten zoveel mogelijk aan om zoveel mogelijk van dat lekkere vocht in de pan te krijgen.
Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg 100 g gedroogde eiernoedels toe en laat 2 minuten koken. Voeg de gepelde garnalen en 75 g spinazie toe en kook nog 2 minuten of tot de garnalen roze zijn.
Schep de soep in kommen en garneer met de eiplakjes en krokante uitjes. Geef de achtergehouden chilipasta er apart bij.

Uit het boek:

QR-code:







Sup mee udang

This soup is so yummy! It's a recipe from the book Rick Stein's Far Eastern Odyssey. From the first taste all you can think of is: Mmmmmm. That's because of the prawn shells. I adjusted the recipe somewhat. It called for Vietnamese fried pork belly, but I didn't have that and didn't want to make it either. I replaced it by pieces of chicken. It also called for bean sprouts but I forgot to buy them, so I left them out.
Next time I will not garnish with egg slices. It didn't do much for the taste and the slices got soggy.

Soak 4 red dried chillies for 30 minutes in hot water. (Originally the recipe called for 10 chillies, just that you know...)
Peel 300 g fresh prawns. Keep the shells.
Process the soaked chillies, 150 g shalots, 30 g garlic, 1 tbsp sugar and 1 tsp salt.
Fry the paste in some hot oil for approx. 5-8 minutes until it gets a little thicker. Take half of it out of the pan and put in a small bowl.
Add the prawn shells and fry for 5 minutes.
Add 1 liter chicken stock, bring to the boil and cook softly for 15 minutes.
Boil the eggs until hard, 8-10 minutes. When cool enough to handle, peel and slice them.
Sieve the stock in another pot, trying to get as much of the lovely juices out of the prawn shells as possible.
Bring back to the boil. Add 100 g dried egg noodles en cook for 2 minutes.
Add the peeled prawns and 75 g spinach and cook for 2 minutes more, or until the prawns are pink.
Ladle the soup in bowls, garnish with egg slices and crispy onions. Serve with some of the withheld chilli paste.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...