zondag 30 januari 2011

Vis met Basa gede



Heel simpel, wanneer je de Base Gede eenmaal hebt. Dit gerecht is met vis gedaan, maar is ook heel lekker met kip.



Verhit wat olie in een koekenpan en bak 2 el basa gede tot de geuren loskomen. Snijd 250 g vis in stukjes en doe in de pan. Voeg 1 stengel citroengras toe en 200 ml kokosmelk. Stoof 10 minuten tot de vis gaar is. Verwijder de citroengrasstengel.
Ik heb het geserveerd met Sperziebonensalade met kokos (waar ik dit keer ook reepjes gele paprika aan heb toegevoegd, hetgeen er erg goed bij paste, een beetje zoet en knapperig) en rijst.



Fish with basa gede

Once you have the Basa Gede, this is very easy. This recipe uses fish, but you could use chicken instead.

Heat a little oil in a frying pan and fry 2 tbsp basa gede until fragrant. Cube 250 g white fish fillets and add to the pan. Add 1 stalk lemon grass and 200 ml coconut milk. Simmer for approx. 10 minutes until the fish is ready. Remove the lemon grass. I served it with rice and Green bean salad with coconut (to which I also added slices of yellow bell pepper this time, which was a very good addition, a little sweet and crunchy).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...