Dit is het gerechtje dat te zien is op de foto van de Prosecco-frambozenijs spoom. Het kon bijna volledig van tevoren worden klaargemaakt en hoefde alleen in de oven nog even opgewarmd te worden.
Dit is deel 5 van het kerstmenu: Schnitzels met gorgonzolasaus, door Henk.
Neem 3 grote platte schnitzels (ongepaneerd). Leg op elke schnitzel een plak ham en bladpeterselie. Vouw de schnitzels dubbel en snijd ze door midden zodat je zes stukken krijgt. Steek ze vast met een cocktailprikker en leg in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snipper 2 uien en fruit ze in een beetje boter tot ze zacht zijn. Voeg 1 flesje koksroom of slagroom toe en verkruimel een bouillontablet erin. Roer goed om het op te lossen.
Voeg beetje bij beetje gorgonzola toe tot het is opgelost en je de smaak lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus in de ovenschaal over de schnitzels. Zet 45 minuten in de oven.
Pork escalopes with gorgonzola sauce
This dish is visible on the photo of Spoom with prosecco and raspberry icecream. It could be made completely beforehand and only had to be warmed up in the oven.
This is dish 5 from the Christmas menu: Pork escalopes with gorgonzola sauce, by Henk.
Cover 3 large flat pork escalopes with a slice of ham and some flat leaf parsley. Double up and cut in half, to get six pieces. Secure with a cocktail stick and place in an ovendish.
Preheat the oven to 160°C (325°F).
Chop 2 onions finely and fry them in a little butter. Add 250 ml (1 cup) double cream, add 1 bouillon cube, and stir to dissolve.
Little by little add gorgonzola until you like the taste. Season to taste with salt and pepper.
Pour the sauce in the ovendish on top of the pork. Place in the oven for 45 minutes.
mmm...dat ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderen