Ik vond dit een erg lekkere salade. Het had een aparte smaak, ik denk van de garnalenpasta. De volgende keer gebruik ik er iets minder van, want het overheerst snel. Het was erg smakelijk en ik zal het zeker nog eens maken.
Kook 150 g sperziebonen 10 minuten (of tot ze zo gaar zijn als je wenst). Kook een handjevol taugé 3 minuten mee. Giet af, laat uitlekken en doe in een kom.
Maak de dressing. Meng ½ tl garnalenpasta (of ietsje minder), 4 tl limoensap, 1 el plantaardige olie, 2 tl palmsuiker en ½ tl sambal oelek (of 1 fijngesneden chillipeper).
Meng de sperziebonen met de dressing en gerapste verse kokos (ik had geen verse, en heb daarom gedroogde gebruikt), paar eetlepels krokant gebakken uitjes (kant-en-klaar te koop) en heel fijn gesneden blaadje limoenblad.
Bron: | QR-code: | |
Green bean salad with coconut
I liked this salad very much. It had a distinct taste, I think because of the shrimp paste. Next time I will use a little less of that, it quickly overpowers the dish. It was very tasteful, and I will definitely make it again.
Boil 150 g green beans for 10 minutes (or until cooked to your liking). Throw a handful of taugé into the cooking water of the green beans en boil for 3 minutes. Drain and put into a bowl.
Make the dressing. Mix ½ tsp shrimp paste (or a little less), 4 tsp lime juice, 1 tbsp vegetable oil, 2 tsp palm sugar and ½ tsp chilli paste (or 1 finely chopped chilli).
Mix the green beans with the dressing, grated fresh coconut (I couldn't lay my hands on fresh, so I used dried), a few spoonfuls of crispy fried onion (I used ready-made) and a very finely chopped lime leave. Stir well to combine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten