donderdag 15 september 2011

Eiercurry



Dit gerecht staat al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Ik heb gezocht op Google, en kwam dit recept tegen. Het is een vegetarisch gerecht en vond het erg lekker. Het duurde ca. 20-25 minuten om te maken, dus nog redelijk snel ook nog. Ik heb drie eieren per persoon gerekend, maar je kunt er ook twee van maken als je niet teveel eieren wilt eten. Je kunt de massa dan wat aanvullen met blokjes aardappel bijvoorbeeld. Is ook authentiek.



Kook 6 eieren in 8-10 minuten hard. Hak 1 grote vleestomaat of 2 kleinere, in stukjes. Hak 1 ui, 1 teen knoflook en 2½ cm verse gemberwortel fijn. Ik had ook nog een rode paprika liggen, en heb die in kleine blokjes gesneden. Hak een paar takjes koriander fijn.

Kook 120 g rijst in anderhalf keer het volume aan water in 13-15 minuten gaar.

Wanneer de eieren klaar zijn, giet ze af, doe koud water in de pan. Herhaal na 1 minuut en laat de eieren afkoelen. Pel ze en snijd ze doormidden.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe er 1 tl komijnzaadjes bij, en wacht tot ze gaan springen en geuren. Voeg dan de ui, knoflook en gember toe. Roerbak een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg de volgende specerijen toe: ¼ tl cayennepeper, 1 tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl garam masala. Meng door de ui en roerbak 1 minuut. Voeg dan de tomaat en paprika toe. Blus af met een scheut water, doe de deksel op de pan, zet het vuur wat lager, en laat de groenten zacht worden, ca. 10 minuten. Roer af en toe, en voeg nog een scheutje water toe als het te droog wordt. Probeer met de lepel de groenten wat fijn te wrijven. Leg de eieren erbij, om op te warmen.

Schep de rijst op de borden. Verdeel de saus met eieren erover. Strooi de koriander erover en dien op.


Bron: SpicyTasty



Egg curry

An Egg curry dish has been on my wish list for some time now. I searched the internet, and found this recipe from SpicyTasty. I didn't change much about it, except for the amount of chili powder. I used cayenne pepper, and added only ¼ tsp. Furthermore, I added 1 diced red bell pepper. I had it lying around, and wanted to increase the amount of veggies.

It was a very nice vegetarian dish. I didn't miss the meat at all. For me it had just enough hot spice. Very good!

Thank you for sharing, Arthi.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...