dinsdag 13 december 2011

Bloemkool met sinaasappel



Dit gerecht heb ik gegeten bij de Murg Qorma. Het paste er goed bij, en het was erg lekker.



Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes. Snijd 2 aardappels in blokjes. Doe samen in een kom en voeg ½ tl kurkuma toe, en meng door elkaar. Maal verse gemberwortel ter grootte van 3 cm in een keukenmachine, je hebt 1 eetlepel nodig. Maal 1 ui in de keukenmachine (of hak heel fijn). Haal de partjes uit 2 sinaasappels.

Verhit 2 el olie in een wok of grote koekenpan, doe de groenten erbij en roerbak 2 minuten tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan.
Doe dan 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 groene kardemompeulen en 1 kaneelstokje in de pan. Roerbak 1 minuutje. Doe dan 1 el gember, ui, ½ tl chilipoeder, 2 tl gemalen komijn, 1 tl suiker. Roerbak 1 minuutje. Doe de groenten er weer bij, breng op smaak met zout en roer goed door elkaar.
Doe de partjes van 1 sinaasappel erbij, meng. Voeg 125 ml water toe, dek af en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Haal de deksel er af en laat nog 5 minuten koken, tot er nog maar weinig saus over is. Garneer met de overgebleven partjes sinaasappel.

Gebaseerd op een recept uit dit boek:


India Cookbook van Pushpesh Pant.

Cauliflower with pineapple

I served this dish as a side with Murg Qorma. The dishes went very well together, and it was very good.

Divide 1 small head of cauliflower in florets. Dice 2 potatoes. Transfer to a bowl and add ½ tsp turmeric, mix.
Chop 1½ inch piece of fresh gingerroot finely, in a food processor. Chop 1 onion in the food processor (or chop very finely).
Remove the skin from the wedges of 2 oranges, discard the skin.

Heat 2 tbsp oil in a wok or large frying pan. Add the vegetables, stir-fry for 2 minutes until golden brown. Remove from the wok.
Add 2 bay leaves, 4 cloves, 2 green cardemom pods and 1 cinnamon stick (5 cm/2 inch). Stir-fry for 1 minute. Then add 1 tbsp of the ginger, onion, ½ tsp chili powder (or more if you like it hot), 2 tsp ground cumin, 1 tsp sugar. Stir-fry for 1 minute. Add the vegetables, season with salt, stir to combine. Add the flesh from one of the oranges, mix. Add 125 ml water, cover, simmer for 10 minutes. Remove the lid, simmer for 5 minutes longer, or until there is very little sauce left in the pan. Garnish with the reserved orange flesh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...