vrijdag 9 december 2011

Murg Qorma



Dit is een heerlijk kipgerecht. Ik had weer eens zin om Indiaas te koken, en vond dit recept in het boek "India Cookbook". En ziet het er niet gezellig uit met de maanzaadjes en chilivlokken?



Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de marinade.
Pers 2 tenen knoflook uit. Rasp 1 el gemberwortel. Meng beide met 2 el azijn en zout naar smaak.
Wrijf 6 kipdelen in met dit mengsel. Ik heb 3 kippenpoten gebruikt, die ik gesplitst heb in 3 drumsticks en 3 dijstukjes. Laat een half uurtje marineren.

Maak de masala.
Maal de volgende ingrediƫnten in een specerijenmolen of koffiemolen:
2 tl korianderzaadjes,
3 groene cardemompeulen
(alleen de zaadjes),
2 kruidnagels,
1 kaneelstokje van 2½ cm,
18 zwarte peperkorrels,
4 stukjes foelie,
snufje nootmuskaat,
8 gedroogde rozenknopjes
.

In een klein keukenmachientje, maal 3 el maanzaad en 3 el amandelen fijn. (Ik heb amandelmeel gebruikt.) Voeg genoeg water toe om een pasta te maken (ca. 2 el). Voeg een grofgehakte ½ ui en 4 tenen knoflook toe en maal nog eens.

Meng 4/5 van de specerijenmix met de pasta, 200 g yoghurt en ¼ tl chilipoeder.

Leg de kip in een ovenbestendige braadpan en verdeel het mengsel erover. Laat 5 minuten bruin bakken op het vuur. Zet de pan dan in de oven en laat in 45 minuten gaar worden. Haal uit de oven, haal de kip uit de pan en laat de saus inkoken. Voeg de overgebleven 1/5 deel van het specerijenmengsel toe en roer erdoor. Ik heb de kip in stukjes gesneden en daarna teruggedaan in de pan. Je kunt ze natuurlijk ook heel laten.

Serveer met rijst en een groentengerecht. Bestrooi met chilivlokken.

Gebaseerd op een recept uit dit boek:

Uit het boek:





Murg Qorma

This is a delicious chicken dish. I felt like cooking Indian again, because it has been awhile. I found this recipe in "India Cookbook". I like the look of the poppy seeds and chili flakes. Don't you?

Preheat the oven to 180°C (350°F).

Make the marinade.
Crush 2 cloves of garlic. Grate 1 tbsp fresh ginger. Mix both with 2 tbsp vinegar and salt to taste.
Rub 6 chicken pieces with the mixture and marinade for half an hour. I used 3 chickenlegs, halved.

Make the masala.
Grind the following ingredients in a spice grinder:
1 tsp coriander seeds,
3 green cardemom pods
(only the seeds),
2 cloves,
1 cinnamon stick of 1 inch length,
18 peppercorns,
4 blades mace,
8 dried rose petals
.

Make the paste.
In a small food processor, mix 3 tbsp poppy seeds and 3 tbsp almonds. Add enough water to make a thick paste. Add ½ onion and 4 cloves of garlic and process again.

Mix the paste with 4/5 of the spice mix, 200 ml yoghurt and ¼ tsp chilipowder.

Transfer the chicken to a large Dutch oven. Pour the mixture on top. Fry for 5 minutes on the stove. Then transfer to the oven and bake for 45 minutes, or until the chicken is done. Remove from the oven, put on the stove again. Remove the chicken from the pot and bring the sauce to the boil so it thickens up. I removed the bones from the flesh and put the flesh back in. You can put the chicken back in whole, of course, if you wish.

Serve with rice and a vegetable dish. Sprinkle chili flakes on top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...