donderdag 19 april 2012

Gehaktballetjes op groenten met satésaus



Gehaktballetjes op groenten met satésaus

Veel groenten, beetje gehakt, en weinig koolhydraten. Een gezond gerecht. Maak het nog gezonder door weinig satésaus te gebruiken. Zelfs manlief vond het lekker.



Verhit de oven voor op 200°C.
Haal 150 g sperziebonen af en snijd ze in tweeën. Doe ze in gezouten kokend water, en kook ze ca. 8 minuten.
Snijd ½ courgette in reepjes.
Snijd 1 koolrabi in reepjes.
Snijd 1 venkelknol in reepjes.
Verhit 2 el olie en roerbak de courgette en koolrabi tot de groenten iets zachter worden. Doe de sperziebonen erbij, en 100 g taugé, Roer 1 tl sesamolie erdoor.

Maak ondertussen de gehaktballetjes. Snijd ½ rode ui heel fijn. Snijd 1 teen knoflook fijn, of pers hem uit. Meng 250 g rundergehakt met de ui, knoflook, 2 tl Thaise rode currypasta, ½ losgelopt ei, broodkruim , zoveel dat de massa niet meer nat aanvoelt. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Maak er 18-20 kleine balletjes van. Dit gaat gemakkelijker met natte handen.

Vet 2 een-persoons ovenschaaltjes in. Verdeel de groenten erover. Leg de gehaktballetjes erop. Zet in de oven en bak 20 minuten.
Giet satésaus erover. Ik heb dit keer vals gespeeld en een kant-en-klare gebruikt (meng met water en verwarm, bijv. Ratu culinair of Conimex).


QR-code naar de boodschappenlijst:






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...