zondag 22 april 2012

Voorjaarsrolletjes met gehakt



Dit is een gerecht waarbij rijstvellen worden gevuld en gestoomd. Ik vond het erg lekker. Hieronder zijn de hoeveelheden voor 2 personen gegeven, en worden 8 rijstrolletjes gemaakt.



Maak eerst het gehakt aan. Meng in een kom:
200 g gemengd gehakt of kipgehakt
1 el geraspte gemberwortel
½ fijngesneden rode chilipeper (of ½ tl chilivlokken)
1 fijngesneden lente-uitje
1 geperst teentje knoflook
2 el fijngesneden verse koriander
2 el Japanse sojasaus (Kikkoman)
1 el sesamzaadjes
.

Snijd 150 g taugé in kleinere stukjes, ca 1-2 cm

Werk met één rijstvel tegelijk.

Doe een laag kokend water in een schaal waar de rijstvellen in passen. Leg 1 rijstvel erin en wacht tot het zacht is. Dit duurt een paar seconden. Haal hem eruit en leg op een schoon werkvlak. Leg ⅛ deel van het gehakt iets onder het midden. Leg ⅛ deel van de taugé erop. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en rol door, waarbij je het stevig aandrukt. (Niet té stevig, dan maak jehet rijstvel kapot.) Wanneer je net iets verder dan de helft bent, vouw je de zijkanten over de vulling. Rol verder tot het eind. Leg het rolletje in een stoompan.

Herhaal met de overige 7 rijstvellen. Stoom ze ca. 10 minuten. Serveer met pindasaus.


Scan voor de boodschappenlijst:

Inspiratie:



Tip Culinair Februari 2000



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...