vrijdag 6 april 2012

Paprika curry



Ik vond dit een erg lekkere curry. Een beetje zoetig, door de paprika. Kruidig, door de masala en mosterdzaadjes. Volle smaken. Zeker eentje om in gedachten te houden als groentegerecht bij een vlees-, vis- of kipcurry.



Snijd 1 grote aardappel in dobbelsteentjes. Snijd 1 grote rode paprika (of een andere kleur) in blokjes van 1 cm. Verhit ca. 2 el olie in een koekenpan of wok, doe er 1 tl donkere mosterdzaadjes bij. Dek meteen af, want ze gaan springen! Wacht tot je de zaadjes niet meer hoort, ca. 10 seconden, en voeg dan de paprika en aardappel toe. Roer, zet het vuur iets lager en laat gaar worden, ca. 10 minuten. Doe er 2 tl sambar masala, ¼ tl kurkuma, beetje zout bij en roer door elkaar. Voeg 100 ml tomatenblokjes (uit blik) toe, meng goed en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Tip.
Ik vries de rest van de tomatenblokjes in, voor een volgende keer. Ik ontdooi ze in de magnetron, dat gaat prima.
Het recept van de sambar masala zal ik later een keer posten.


Bron:

QR-code:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...