Een erg lekker gerecht, met heel veel smaak. Je moet wel van kardemom houden, dit is overduidelijk aanwezig, maar toch niet overheersend. Het is niet heet, ondanks de chilipeper. Je kunt er een wat hetere curry bij serveren, als je daar van houdt.
Peuter de zaadjes uit 25 groene kardemom peulen.
Maal ze met 1½ tl zwarte peperkorrels tot een fijn poeder.
Maal in een kleine keukenmachine 4 tenen knoflook en 3 cm verse gember. Voeg 2 el yoghurt toe om een pasta te krijgen. Meng er het peper-kardemommengsel door en geraspte schil van 1 citroen.
Meng de marinade met 1½ kg kip (ik heb kipmedaillons gebruikt, of ontbeende kippedijen). Laat een paar uur of een hele nacht marineren.
Bak de kip aan in een grote braadpan. Voeg 200 ml yoghurt toe en 1 blik kokosmelk. Roer goed. Voeg 1 chilipeper toe, in zijn geheel, maar wel ingeprikt met een vork.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Breng op smaak met zout en citroensap. Ik heb er 1½ tl zout bij gedaan en 3 el citroensap. Proef wel voordat je alles erbij doet, het moet niet te zout of te zuur worden.
Garneer met korianderblaadjes. Serveer met rijst en een groentecurry, bijv. Paprika curry
Bron: | QR-code naar boodschappenlijst: | |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten