woensdag 19 mei 2010
Bloemkoolsalade
Dit is een recept uit Good Food Magazine. Ik vond het erg lekker. Het zou een uitstekende begeleiding van een barbecue zijn.
Verdeel 1 bloemkool in kleine roosjes. Rasp 1 bospeen (of snijd julienne). Hak 1 rode ui fijn.
Meng de bloemkool, wortel, ui, 2 tl kappertjes en fijngehakte verse peterselie of munt in een grote kom.
Maak een dressing van 1 el witte wijnazijn, 1 tl dijon mosterd, 2 el olijfolie en 1 el mayonaise, zwarte peper. Geen zout, want de kappertjes zijn al zout genoeg.
Meng alles en klaar is kees. Ik heb het geserveerd met worstjes. Erg lekker!
Cauliflower salad
This is a recipe from Good Food Magazine. I liked it very much. It occurred to me that it would be very good as a side dish at a barbecue.
Divide 1 cauliflower in very small florets. Grate 1 carrot (or slice julienne). Chop 1 red onion finely. Mix the caulifower, carrot and onion in a large bowl. Add 2 tsp capers and chopped fresh parsley or mint.
Make the dressing. Mix 1 tbsp white wine vinegar, 1 tsp dijon mustard, 2 tbsp olive oil, 1 tbsp mayonaise and black pepper. Do not add salt, because the capers are salty.
Mix everything and there it is! I served it with sausages. It was very good.
Labels:
groenten / vegetables
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten