maandag 10 mei 2010
Wonton ravioli
Dit is ravioli gemaakt van wonton-velletjes. Dat is prima te doen, en scheelt weer zelf pasta maken. De wonton-velletjes smaken wel wat anders dan verse pasta, ze zijn ook wat gladder in de mond, maar verder heel geslaagd. Dit recept is voor 4 personen.
Neem 200 g gehakt, 150 g spinazie en een half bakje ricotta.
Bak de gehakt rul in een koekenpan en voeg kruiden naar smaak toe. Ik heb oregano, basilicum, tijm, knoflook, zout en peper genomen.
Wanneer het gaar is, laat je het afkoelen.
Overgiet ondertussen de spinazie met kokend water, wacht tot het zacht wordt, giet af en spoel af met koud water. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en snijd het fijn.
Snijd 1 dikke plak gekookte ham in kleine blokjes.
Meng gehakt, ham en spinazie. Voeg de ricotta toe en meng tot een smeuiig mengsel. Voeg zonodig nog wat ricotta toe. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
Leg 40 wontonvelletjes voor je neer (of doe het in gedeelten). Leg op elk velletje een eetlepel van de vulling. Maak de randen nat met water en vouw een van de punten naar de tegenovergelegen punt zodat een driehoek ontstaat. Druk zoveel mogelijk lucht eruit terwijl het het dichtdrukt. Vouw de punten aan de zijkanten over de vulling, zodat een soort hoedje ontstaat.,
Kook de ravioli 3 minuten licht gezouten water.
Serveer met een tomatensaus. Die van mij bestond uit tomatenblokjes uit blik, oregano, basilicum, tijm, knoflook, zout en peper, chilipoeder.
Wonton ravioli
I made ravioli using wontons. It's easy, because you don't have to make your own pasta. It tastes a little different though. The texture is slightly slippery. But it's very nice, indeed. This recipe serves four.
Fry 200 g minced meat with herbes to taste. I used oregano, basil, thyme, black pepper, garlic powder and salt. Loosen the meat as much as you can. Let cool when done.
Pour boiling water over 150 g spinach. Wait until it has wilted, drain and pour cold water over it to cool down. Drain again and squeeze as much water out as you can. Chop finely.
Cube a thick slice (5 mm) of cooked ham.
Mix the minced meat, spinach, ham and ricotta. Take as much ricotta as you need to make a smooth paste, about half a tub. Season to taste.
Put 40 wonton sheets in front of you (or do this in parts).
Place a tablespoon of the filling in the middle of each sheet. Wet the outside with water using a brush. Fold one of the corners over the filling to the opposite corner. Push as much air out as you can while closing the parcel. Fold the two other corners of the now triangle shape over the filling. It resembles a little hat now.
Boil the ravioli 3 minutes. Serve with tomato sauce. Mine was made of canned tomatoes, oregano, basil, thyme, garlic, chilipowder, salt and peper.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten