vrijdag 28 mei 2010

Varkenshaas met sperziebonen op z'n Thais



Dit gerecht lijkt op wat ik al eerder heb gemaakt, maar het is ook gewoon een erg lekker en gemakkelijk gerecht.

Voor 2 personen.



Kook 120 g basmatirijst gaar. Snijd 300 g sperziebonen in stukjes van 3 à 4 cm en kook gaar. Ik houd niet zo van beetgare sperziebonen: van mij moeten ze goed gaar zijn. Dat duurt ong. 15 minuten.
Snijd 150 g varkenshaas dwars op de draad in dunne plakjes (niet dikker dan ½cm). Snijd 2 tenen knoflook fijn.

Verhit olie in een wok. Doe het vlees in de wok, samen met de knoflook. Roerbak tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Voeg 1 el Thaise rode currypasta en bak even mee tot de geuren loskomen. Voeg dan 1 tl suiker en 1 el vissaus toe. Breng op smaak met zout en peper.

Ondertussen zijn de sperziebonen gaar. Voeg ze toe aan de wok. Voeg een beetje water toe, ongeveer 50-75 ml om een beetje saus te krijgen. Serveer met de rijst.


Pork with green beans the Thai way

This recipe resembles what I have made before. But it's so easy and tasteful!

Serves two.

Cook 120 g basmati rice. Chop 300 g green beens in pieces of 4 cm / 1½ inch. Cook them to your liking. I like them to be done fairly well, so I cooked them 15 minutes. If you like them to have some bite, cook them 5 minutes or so.
Finely chop 2 cloves of garlic. Slice 150 g pork meat in thin slices, not thicker than ¼ inch.

Heat some oil in a wok. Add the meat and garlic and fry until the meat has turned gray all over. Add 1 tbsp Thai red curry sauce and fry until fragrant. Add 1 tsp sugar and 1 tbsp fish sauce. Season with salt and pepper to taste.

Add the green beens and approx. 4 tbsp water. Stir well to combine. Serve with rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...