
Dit gerecht lijkt op wat ik al eerder heb gemaakt, maar het is ook gewoon een erg lekker en gemakkelijk gerecht.
Voor 2 personen.

Kook 120 g basmatirijst gaar. Snijd 300 g sperziebonen in stukjes van 3 à 4 cm en kook gaar. Ik houd niet zo van beetgare sperziebonen: van mij moeten ze goed gaar zijn. Dat duurt ong. 15 minuten.
Snijd 150 g varkenshaas dwars op de draad in dunne plakjes (niet dikker dan ½cm). Snijd 2 tenen knoflook fijn.
Verhit olie in een wok. Doe het vlees in de wok, samen met de knoflook. Roerbak tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Voeg 1 el Thaise rode currypasta en bak even mee tot de geuren loskomen. Voeg dan 1 tl suiker en 1 el vissaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
Ondertussen zijn de sperziebonen gaar. Voeg ze toe aan de wok. Voeg een beetje water toe, ongeveer 50-75 ml om een beetje saus te krijgen. Serveer met de rijst.
Pork with green beans the Thai way
This recipe resembles what I have made before. But it's so easy and tasteful!
Serves two.
Cook 120 g basmati rice. Chop 300 g green beens in pieces of 4 cm / 1½ inch. Cook them to your liking. I like them to be done fairly well, so I cooked them 15 minutes. If you like them to have some bite, cook them 5 minutes or so.
Finely chop 2 cloves of garlic. Slice 150 g pork meat in thin slices, not thicker than ¼ inch.
Heat some oil in a wok. Add the meat and garlic and fry until the meat has turned gray all over. Add 1 tbsp Thai red curry sauce and fry until fragrant. Add 1 tsp sugar and 1 tbsp fish sauce. Season with salt and pepper to taste.
Add the green beens and approx. 4 tbsp water. Stir well to combine. Serve with rice.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten