zondag 16 mei 2010

Kikkererwtensoep met spinazie



Dit was een erg geslaagd soepje. Ik zal hem zeker nog eens maken.
Ook manlief vond het erg lekker, want hij schepte zelfs drie keer op. Onderstaand recept maakt 5 borden. Voor vier borden en een wat dikkere consistentie voeg je 1¼ liter groentebouillon toe, in plaats van 1½.

Deze soep is een bewerking van een gerecht uit De Soepbijbel



Hak 1 ui en 4 tenen knoflook fijn. Fruit ze in wat olijfolie.
Voeg 2 tl komijn en 2 tl korianderpoeder toe en bak 1 minuutje mee.
Snijd 100 g aardappels in kleine blokjes en voeg toe.
Voeg 1½ liter groentebouillon toe en laat aan de kook komen. Kook 10 minuten zachtjes.
Voeg ½ blik kikkererwten toe en laat 5 minuten meekoken. Nu zijn de aardappelblokjes wel gaar.
Meng 2 el tahini, 1 el maïzena, zout en peper. Voeg toe aan de soep en roer goed zodat het niet klontert. Voeg 150 g spinazie toe en wacht tot het zacht wordt en slinkt.
Roer er nog wat sambal of cayennepeper door als je van wat pit houdt. Breng op smaak met zout en peper en dien op.


Chickpea soup with spinach

This was a really nice soup. Hubby also liked it very much, for he helped himself to three plates full! I will definitely make this again. This recipe yields 5 plates full. For 4 plates full and a thicker consistency, add less vegetable stock (1¼ liter instead of 1½).

This recipe is adapted from one in The Soup Bible

Chop 1 onion and 4 cloves of garlic. Fry in a little olive oil until soft.
Add 2 tsp ground cumin and 2 tsp ground coriander. Stir and fry for 1 minute.
Chop 100 g potatoes and add them to the pan. Add 1½ liter vegetable stock. Bring to the boil and let simmer for 10 minutes.
Add ½ can chick peas and let simmer for 5 minutes.
Mix 2 tbsp tahini, 1 tbsp corn flour, salt and pepper. Add to the soup and stir well to avoid lumps.
Add 150 g spinach and wait until it has wilted.
If you like it spicy, add some hot pepper sauce or cayenne pepper.
Season to taste and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...