maandag 3 mei 2010

Koolrolletjes met kip



Toch wel wat werk, dit gerecht, maar niet moeilijk. En het is ook wel heel lekker. Het is van Jamie Oliver, uit zijn boek De basis van het koken.



Neem 1 savooiekool of 1 chinese kool. Ik had een chinese kool. Haal de buitenste bladeren eraf, en gooi ze weg. Haal van de rest van de kool 16 bladeren, was ze en blancheer of stoom ze tot ze zo zacht zijn dat je ze op kunt rollen zonder dat ze breken. Laat afkoelen.

Maak de vulling. Doe 2 teentjes knoflook, 2½ cm gember, 1 bosui, een handje korianderblaadjes, 1 rode peper, 1 el vissaus en een flinke mespunt zout in een hakmolen en hak fijn.
Voeg daaraan toe 1 kipfilet, in blokjes gesneden, een half blik waterkastanjes, sap en rasp van 1 limoen en 2 tl sesamolie. Hak tot het een homogene massa is.

Vul de bladeren. Leg een eetlepel van de vulling op een koolblad en rol het tot een pakketje. Herhaal met de rest van de koolbladeren en vulling. Stoom de rolletjes 10 minuten.

Serveer met een sausje van zoete chilisaus, sojasaus en limoensap.



Cabbage rolls with chicken

It's not a quick recipe, but not difficult either. It's quite some work, but I thought it was worth the effort. This recipe is from Jamie Oliver and his book Jamie's Kitchen.

Take 1 savoy cabbage or 1 Chinese cabbage. Remove the outer leaves and discard. Take 16 nice leaves and steam or boil until soft. Let cool down.

Meanwhile, make the filling. Put 2 cloves of garlic, 1 inch of ginger, 1 scallion or spring onion, a handful of corianderleaves, 1 chili, 1 tbsp fish sauce and a pinch of salt in a food processor and process until finely chopped.
Add 1 chicken breast, cubed, a handful of water chestnuts, juice and grated peel of 1 lime and 2 tsp sesame oil. Process until a homogeneous mass is achieved.

Fill the leaves. Take one leave, put a tablespoon of the filling in the middle and fold into a little package. Repeat until all the leaves and filling are used up.

Steam the rolls for 10 minutes until done. Serve with a sauce of sweet chilisauce, soy sauce and lime juice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...