dinsdag 21 februari 2012

Bladerdeegpasteitjes met gehakt en vijgen



Ik wist niet goed wat ik zou klaarmaken, deze avond. Ik had geen zin om boodschappen te doen, en bedacht wat met de ingrediënten wat ik in huis had. Ik had nog een paar plakjes bladerdeeg over, gehakt in de vriezer, en een idee begon zich te vormen. Dit is het uiteindelijk geworden.



Meng in een kom 250 g rundergehakt met 1 ui (fijngesneden), 2 el pijnboompitten, 6 gedroogde vijgen (in kleine stukjes), 1½ tl ras el hanout, zout en peper. Bestrooi met nog en beetje pul biber of chilivlokken.

Leg twee plakjes bladerdeeg voor je neer op een stuk bakpapier. Verdeel het gehaktmengsel erover, en laat ongeveer 1 cm aan de rand vrij. Maak die rand iets nat met watr. Rol nog twee plakjes bladerdeeg iets dunner uit en leg ze erop. Druk de randen aan met een vork. Prik er nog wat gaatjes in, bestrijk met olie of losgeklopt ei, en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Kijk dan of ze mooi bruin zijn, of dat ze nog een paar minuutjes kunnen hebben.

Lekker met een groene salade.


QR-code:





Puff pastry parcels with minced meat and dried figs

I didn't know what to cook for dinner tonight. I didn't feel like doing grocery shopping. I decided to make do with what I had left in the house. I saw a few sheets of frozen puff pastry, and minced meat. An idea began to form in my head. This is the result.



Preheat the oven to 220°C / 425°F

In a bowl mix the following ingredients with your hands: 250 g (9 ounces) minced meat, 1 onion (finely chopped), 2 tbsp pine nuts, 6 dried figs (chopped in little pieces), 1½ tsp ras el hanout, salt and pepper to taste. If you wish you can sprinkle some chili flakes or pul biber on top.

Lay out two sheets of puff pastry in front of you. Spread the minced meat mixture out on the dough, leave 1 cm / ½ inch free at the edges. Wet the edges with a little water. Roll out two more sheets puff pastry a little thinner and therefore larger. Lay on top of the meat. Press the edges with a fork to fix them together. Make a few holes with a fork. Brush with a beaten egg, or olive oil.

Transfer to the oven and bake for 15 minutes. Check the colour of the dough, and see if it needs a little longer.

Serve with a green salad.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...