maandag 6 februari 2012

Puree van zoete aardappel



Dit was een bijgerecht bij de zalmfilet met pittig korstje. Het paste er wonderwel goed bij, hoewel je dat misschien niet zou verwachten. Aardappelpuree bij een aziatisch gerecht? Maar toch was het een goede combinatie.



Kook 1 zoete aardappel en 250 g aardappels in 20 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met een aardappelpers of prak ze fijn met een aardappelstamper. Doe er een klontje boter en 50 ml warme melk bij en roer erdoorheen tot het een smeuiige massa is. Breng op smaak met korianderblaadjes, zout, en gemalen sechuan peper.


Uit het boek:

QR-code:

Tip Culinair December 2001





Sweet potato mash

This was a side dish with the salmon with spicy crust. I first thought: potato purée with an asian dish? But it was a surprisingly good combination.

Cook 1 large sweet potato and 250 g potatoes in boiling water for 20 minutes. Drain and puree. Add a knob of butter and 50 ml warm milk. Stir until you get a smooth consistency. Season to taste with salt and ground sechuan pepper. Garnish with coriander leaves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...