vrijdag 24 februari 2012

Rucola venkel courgette saladeDeze salade heb ik gezien op de site van 101 cookbooks. Ik vond het er lekker uit zien, en wilde het eens proberen. Ik vind het een heerlijke salade. Lekker knapperig, met een zoet-zure dressing. Echt heel lekker, en het kan overal bij. En het is vegetarisch. Bedankt, Heidi.Snijd ½ courgette in de lengte doormidden. Snijd de helften dan in flinterdunne plakjes. Gebruik eventueel een schaaf.
Snijd ½ knol venkel in flinterdunne plakjes.
Doe in een kom samen met 2 Ć  3 flinke handenvol rucola.
Maak de dressing. Meng 1 tl honing, sap van ½ citroen, beetje zout. Meng goed door elkaar tot alles in elkaar is opgelost. Proef of je de smaak goed vindt. Het moet zoetzuur zijn. Voeg eventueel nog iets van een van de ingrediĆ«nten toe. Giet er 1 el olie bij en klop tot de dressing dikker wordt. Giet over de groenten.
Rooster 2 el pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan wanneer ze goudbruin zijn. Schud regelmatig en laat ze niet verbranden. Strooi de pijnboompitten over de salade.

Eventueel kun je ook nog wat zachte geitenkaas verkruimelen en over de salade strooien. Dat is erg lekker, maar ik laat het ook wel eens achterwege (zoals hier op de foto), en dan is het nog een heerlijke salade.


Bron:

QR-code:

101 cookbooks

Shaved fennel salad

I found this recipe on the site of 101 cookbooks. It is lovely. Thank you for sharing, Heidi.

Here is her recipe: Shaved fennel salad.

I usually slice the ingredients by hand, which give a rougher texture, but also delicious. Sometimes I leave the goat's cheese out, it's still lovely.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...