zondag 22 februari 2009

Struisvogelbiefstuk met rode wijn en uienjus



Struisvogelbiefstuk is verkrijgbaar bij de supermarkt. De smaak is iets zoeter dan runderbiefstuk. Ik vind het een goed alternatief.
Dit recept is gemakkelijk en smaakt goed.



Ingredienten
2 struisvogelbiefstukjes
1 ui
1 el boter
1 el bloem
200 ml rode wijn
zout en peper, naar smaak

Bereiding
Hak de ui fijn.
Verhit de boter in een koekepan en leg de biefstukjes erin. Voeg ook de ui toe.
(Ook lekker zou zijn wat verse rozemarijn toe te voegen.)
Bak het vlees 2-3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
Haal de biefstukjes uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
Voeg de bloem toe en roer tot je een roux krijgt. Blus af met rode wijn en laat wat indikken. Voeg evtueel nog wat wijn toe als de saus te dik wordt.
Breng op smaak met zout en peper.
Ik heb het geserveerd met geroosterde pastinaken. Heerlijk!

Ostrich steak with red wine and onion jus

Ostrich steak is something you can buy in the local supermarkets over here. It tastes a little sweeter than beef steak. The structure is about the same. I like it as an alternative to beef steak. This recipe is easy and good tasting.

Ingredients
2 ostrich steaks
1 onion
1 tbsp butter (or a little more)
1 tbsp flour
200 ml red wine
salt, freshly ground black pepper

Method
Chop the onion finely.
Heat the butter in a frying pan and fry the steaks for 2-3 minutes on each side, depending on the thickness of the meat.
Add the onion and bake until translucent.
Get the meat out of the pan and wrap in aluminiumfoil to keep warm.
Add the flour (approx. the same amount as the butter) and stir it in. This results in a roux. Add the red wine and stir. Add more wine if needed to get the right consistency. Season to taste.
Also nice would be to add some fresh rosemary.
Serve the steaks with the sauce spooned over.
I served it with roasted parsnips.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me erg saai zonder bouillon of fond...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je zeggen dat ik het absoluut niet saai vond. De rode wijn en de uitjes gaven samen smaak aan de saus. Maar niets let je om het eens te proberen en dan wel fond toe te voegen. Ik kan me voorstellen dat het de saus een wat rijkere smaak geeft. Misschien probeer ik je tip nog wel een keer uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...