zondag 22 februari 2009

Geroosterde pastinaken



Ik heb nog nooit pastinaken gegeten, maar ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden.
Ze zijn niet zo gemakkelijk te krijgen. Gewoonlijk moet je daarvoor naar een natuurvoedingswinkel. Maar wat zag ik gisteren bij de supermarkt? Juist:


Parsnip (EN), pastinaak (NL), source: wikipedia

Ik heb ze toch bij de natuurvoedingswinkel gekocht. Daar weet je tenminste dat ze onbespoten zijn. Maar de groente wordt zeker populairder.

Ik heb er repen van gesneden, net als patat. Daarna heb ik ze omgeschept in olijfolie, verse rozemarijn en tijm, en wat zout en peper. Ik heb ze 15 minuutjes onder de hete grill geroosterd. Heerlijk. (Het idee komt van Eetschrijven)



Ze smaakten zoetig, erg lekker. Ik zal ze zeker nog eens maken!

Roasted parsnips

Parsnips are what they call a "forgotten vegetable" in the Netherlands. It's hard to get and usualy you must go to an organic food shop to find them. But, yesterday, I was at the local supermarket and what did I find? Well, yes: parsnips!

I still bought them in an organic food store, though. But the vegetable is fortunately getting more popular.

First, I peeled them. Then I cut them in stripes, like you would patates frites, tosted them in olive oil, sprinkled some thyme, rosemary, salt and pepper over them and roasted them under the grill for 15 minutes.

They have a sweet taste, very lovely. I will make them again definitely!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...