maandag 16 maart 2009

Aardappel-prei gratin



Lekker en eenvoudig, deze aardappel-prei schotel. Aardappel en prei lijken voor elkaar gemaakt.



Ingredienten
2 grote aardappels
1 prei
slagroom
geraspte kaas
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappels in dunne schijfjes. Snijd de prei in halve ringetjes. Vet een ovenschaal in.
Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem. Bedek met prei. Bestrooi met zout en peper, en strooi kaas erover. Giet wat room erover. Herhaal met aardappel, dan prei, kaas, zout en peper en room. Herhaal nog eens tot je ingredienten op zijn. Eindig met kaas.
Zet 45 minuten in de oven. Lekker met zalm en broccoli.

Potato-leek gratin

Ingredients
2 large potatoes
1 leek
double cream
cheese, grated (cheddar works fine for this)
salt and pepper

Method
Preheat the oven to 180°C. Slice the potatoes in thin slices. Slice the leek in small rings. Butter a baking tin.
Cover the bottom of the baking tin with potato slices. Spread a third of the leek on the potatoes. Sprinkle a third of the cheese it and pour half of the cream over the cheese. Season.
Repeat with potatoes, leek, cheese, cream and seasoning. Repeat with potatoes, leek and cheese. Season.
Bake in the oven for 45 minutes. Serve with salmon and broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...