dinsdag 31 maart 2009

Vis uit de oven

Dom, dom, dom, helaas vergeten een foto te maken. Het zag er namelijk heel leuk uit. Ik heb twee hele dorades gekocht, en met citroen, dille, en paprika in de oven gebakken. Wel eerst geschubd en de vinnen verwijderd. Een half uurtje in de oven en de vis was gaar. Ik vond het wel lekker, maar Edwin was er minder dol op. Hij houdt meer van de sterker smakende, vettere vissoorten, zoals zalm en makreel.

Ingredienten
per persoon 1 dorade
1 citroen, in plakjes
takjes dille
paprika in reepjes
tomaten, in plakjes
zout en peper

Bereiding
Maak de vis schoon. Schub hem en knip of snijd de vinnen eraf.
Leg wat takjes dille in de buikholte en leg er de plakjes citroen bij.
Bestrooi met zout en peper.

Neem twee langwerpige stukken aluminiumfolie en leg ze op elkaar, zodanig dat ze een kruis vormen. Leg de vis erop, en verdeel paprika, tomaat en citroenplakjes erover.
Pak de stukken aluminiumfolie links en rechts van de vis en knijp samen, zodat het een bootje vormt. Pak nu de stukken boven en onder, vouw naar elkaar toe en rol vanaf boven op. Steek eventueel vast met sat├ęprikkers. Op deze manier blijft een ontluchtingsgat open voor verdampende stoom.

Verwarm de oven voor op 180°C, en leg de vis erin voor een half uur. Maak het pakketje open en haal de vis met een lepel van de graat. Pas op voor graten, verwijder die zo goed mogelijk en waarschuw gasten dat er nog graten in kunnen zitten.

Als je nog citroen over hebt, is dat ook heel lekker bij aardappeltjes. Schil aardappels en snijd in even grote stukken. Wat zout en peper erover, en wat kruiden (rozemarijn, tijm of oregano doen het goed). Doe in een ingevette ovenschaal en leg de citroenstukken ertussen. Indien je een hete lucht oven hebt, kun de aardappeltjesovenschaal onder de vispakketjes zetten. Ze hebben wel ongeveer 40-45 minuten nodig, dus iets langer dan de vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...