zondag 8 maart 2009

Garnalen in kruidige roomsaus (Jheenga masala)



Dit is een verrukkelijk recept. Probeer het eens. Koop hele garnalen. Zet je over het enge uiterlijk heen en pel de kop en poten eraf. Lekker!
Het recept komt uit "Aan tafel in India", door Julie Sahni (voor 4 personen)



Ingredienten
olie
1 grote ui
500 g ongepelde, middelgrote, rauwe garnalen
2 tl paprikapoeder
1 tl garam masala
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
¼ tl kurkuma
2 verse groene chilipepers (ik heb ze weggelaten)
100 ml slagroom
2 el verse koriander
zeezout

Bereiding
Pel de garnalen. Verwijder het darmkanaal.
Snipper de ui.
Verhit de olie en fruit de ui een paar minuten tot ze glazig ziet.
Voeg chilipeper (indien je die gebruikt), paprikapoeder, garam masala, knoflook en kurkuma toe. Roer erdoor en laat even geuren.
Schep de garnalen erdoor en roerbak tot ze een roze kleur hebben gekregen.
Voeg de room, verse koriander en zout naar smaak toe. Laat de saus aan de kook komen en haal dan van het vuur. Dien meteen op.


Bron:

QR-code:







Prawns in creamsauce with spices

I loved this recipe. Buy fresh prawns and peel them yourself. Don't forget to remove the intestines. Realy lovely!
The recipe is from Savoring India (Dutch version) Serves 4.

Ingredients
500 raw medium prawns
1 large onion
2 fresh green chillies
2 tsp paprika
1 tsp garam masala
1 tsp chopped garlic
¼ tsp turmeric
100 ml double cream
2 tbsp fresh coriander, chopped
seasalt

Method
Chop the onion. Peel the prawns and remove the intestines.
Heat the oil and fry the onion for a few minutes, until they are soft.
Add chillies (if using), paprika, garam masala, garlic and turmeric. Mix well and fry a minute until you smell the spices.
Add the prawns and cook until they turn pink. Add cream and coriander, and seasalt to taste. Bring the sauce to the boil, then remove from the heat. Serve immediately.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...