zondag 22 maart 2009

Cottage pie



Dit is eigenlijk het recept voor Shepherd's pie. Waarom noem ik het dan Cottage pie? Wel, in shepherd's pie hoort lamsgehakt. Een shepherd is ten slotte een schaapsherder. Ik heb echter rundergehakt gebruikt, vandaar.



Ingredienten
2 uien
2 wortels
500 g gehakt
2 tl bloem
2 el tomatenpuree
2 el worcestershiresaus
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
300 ml bouillon
500 g aardappels
melk en boter
geraspte kaas (optioneel)

Bereiding
Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine stukjes. Bak de ui op laag vuur tot ze zacht is. Voeg het gehakt toe en bak tot het niet meer rood ziet.
Voeg bloem toe, dan wortels, tomatenpuree, worcestershiresaus, kruiden en bouillon.
Roer goed door elkaar, laat aan de kook komen en laat dan afgedekt op laag vuur 15-30 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de aardappelpuree. Schil de aardappels en snijd ze in niet te grote stukken. Breng 2 cm water aan de kook, voeg wat zout toe. Doe de aardappel in het water en kook 15 minuten. Giet af. Prak fijn met een vorm of aardappelstamper. Voeg opgewarmde melk en een paar klontjes boter toe. Roer tot een lekker smeuiig mengsel.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in. Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
Zet 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is gekleurd. Dien op.


Bron: Good Food Magazine



Cottage pie

This is a recipe for Shepherd's pie. Why call it cottage pie, then? Well, in a shepherd's pie belongs minced lamb. A shepherd takes care of...yes, sheep. I didn't use lamb however, but minced beef, so I had to call the recipe differently. Hence, cottage pie.

Ingredients
2 onions
2 carrots
500 g minced lamb (or beef)
2 tsp flour
2 tbsp tomato purée
2 tbsp worcestershiresauce
1 tsp dried thyme
1 tsp dried rosemary
300 ml stock (preferably from beef)
500 g potatoes
milk, butter
grated cheese (optional)

Method
Chop the onion finely. Slice the carrots.
Fry the onions until soft. Add the meat and brown.
Add flour, stir and cook for one minute.
Add carrots, tomato purée, herbs, worcestershiresauce and stock.
Stir and let simmer for 15-30 minutes, covered.
Meanwhile, make the potato mash. Peel the potatoes and cut them in chuncks. Cook them until done (approx. 15 minutes). Mash with a fork or potato masher. Add hot milk and some knobs of butter. Stir until smooth.
Preheat the oven to 200°C. Butter a baking tin.
Transfer the meat to the baking tin. Cover with the potato mash. You can sprinkle over some grated cheese, if you wish.
Bake for 15 minutes until the top is golden. Serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...