Click on the english flag to show the recipe in english, or scroll down.
Ik had nog garnalen over en wilde er iets lekkers mee doen. Toen kwam ik op het idee een pastasaus te maken.
Ingredienten
120 g gedroogde pasta (neem 200 g voor verse pasta)
10 grote garnalen, in stukjes
1 ui
1 klein stronkje broccoli
verse dille
1 teen knoflook
boter
bloem
melk
witte wijn
Bereiding
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de ui en bak in een ruime hoeveelheid boter tot ze glazig zijn.
Voeg een deel van de dille toe en roer erdoor. Voeg de garnalen en fijngesneden knoflook toe en bak heel even tot ze beginnen te kleuren. Roer wat bloem erdoor (ongeveer net zoveel als je boter hebt gebruikt). Laat even meebakken en blus dan af met een scheut witte wijn. Roer beetje bij beetje de melk erbij en laat inkoken tot een romige saus. Voeg de pasta aan de saus toe, garneer met de rest van de dille en dien op.
Pasta with broccoli and prawns
Ingredients
120 g pasta (200 g if using fresh pasta)
10 medium prawns, in pieces
1 onion
1 small head broccoli
fresh dill
1 clove of garlic
butter
flour
milk
white wine
Method
Cook the pasta according to package instructions. In the meantime, make the sauce.
Chop the onion. Fry in butter until soft. Chop the garlic.
Add part of the dill and stir. Add prawns and garlic. Fry until they start to turn pink. Stir in some flour (the same amount as the butter) and add a splash of white wine. Stir. Add the milk little by little and cook until the sauce has the right consistency.
Add the pasta to the sauce, garnish with the rest of the dill and serve.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten