vrijdag 27 maart 2009

Knolselderijsalade



Ik heb deze salade gemaakt als groente bij zalm en gebakken aardappeltjes uit de oven. De appel en sinaasappel maakt het lekker fris. Ook de sinaasappelsap gecombineerd met mosterd in de dressing doet het goed.



Ingredienten
Voor 2 personen
een selderijknol
1 appel (goudreinet)
een halve winterwortel
1 sinaasappel
1 el mayonaise
1 el yoghurt
1 tl mosterd
1 el sinaasappelsap
zout en peper

Bereiding
Snijd de knolselderij, appel en winterwortel julienne (dat gaat het snelst in de keukenmachine met speciaal attachment).
Snijd de sinaasappel in partjes.
Meng mayonaise, yoghurt, mosterd en sinaasappelsap.
Roer door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sinaasappelpartjes erover.

Celeriac salad

I made this recipe as a combination with salmon and baked potatoes. The ingredients go well together. The apple and orange make it fresh. Also the mustard and orange juice do well in this.

Ingredients
Serves 2
celeriac (half of the bulb if small, a quarter if large)
1 apple
halve a carrot
1 orange
1 tbsp mayonaise
1 tbsp yoghurt
1 tsp mustard
1 tbsp orange juice
salt and pepper

Method
Cut the celeriac, carrot and apple in thin strips.
Put them in a large bowl.
Peel the orange and cut the parts out.
Mix the mayonaise, yoghurt, mustard and orange juice.
Add this mixture to the vegetables and stir to coat well.
Season to taste. Put the orangestrips on top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...