zaterdag 16 mei 2009

Chapati's



Lekker Indiaas brood om een Indiase maaltijd te begeleiden.



Ingredienten
100 g volkorenmeel
100 g tarwebloem
½ tl zout
ghee, geklaarde boter, of olie

Bereiding
Meng de meelsoorten met het zout. Voeg zoveel water toe tot een soepel deeg ontstaat, ongeveer 120-150 ml water. Kneed het deeg een paar minuten en laat 30 minuten rusten. Verdeel het in 8 stukken. Werk met één chapati tegelijk. Rol een deegbolletjes zo dun mogelijk uit. Het lapje zal ongeveer 15 cm in diameter zijn.
Verhit een zware koekenpan, liefst gietijzer, tot hij zeer heet is en leg het deeglapje erin. Bak 7-10 seconden. Keer om en bak 15 seconden. Keer nogmaals om. Duw met een theedoek aan de randen het deeg naar beneden. Je ziet dat het hierdoor opbolt. Besmeer met wat ghee of olie. Dek af met een theedoek en herhaal alles met het volgende deegbolletje.

Chapati

A nice Indian bread to accompany an Indian meal.

Ingredients
100 g whole wheat flour
100 g all purpose flour
½ tl salt
ghee, clarified butter or oil

Method
Mix the two kinds of flour and salt. Add so much water that you get a supple dough. This will be somewhere between 120 and 150 ml.
Kneed a few minutes and let rest for 30 minutes.
Devide the dough in 8 little balls.
Make a chapati at a time.
Take one of the dough balls and roll out as thin as possible. It wil be approx. 15 cm in diameter.
Heat a heave frying pan or skillet and put the rolled out dough in it. Fry 7-10 seconds. Turn over and fry 15 seconds. Turn over again and push the sides down with a teatowel. Brush some ghee or oil on the chapati, get out of the pan and cover with a teatowel. Repeat all with the next dough ball.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...