zaterdag 2 mei 2009

Kefta Tajine



Eigenlijk is dit niets anders dan gehaktballetjes in tomatensaus. De marokkaanse specerijen maken het bijzonder. En natuurlijk de toevoeging van eieren. Onderstaande ingredienten zijn voor 4 personen, maar ik heb het voor twee gemaakt. Erg lekker.



Ingredienten
voor 4 personen
Voor de gehaktballetjes
400 g lams- of rundergehakt
1 kleine ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el fijngehakte bladpeterselie
2 el fijngehakte korianderblaadjes
1 tl ras el-hanout
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl gemberpoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie

Voor de saus
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl ras el-hanout
2 tl gemalen komijn
1/2 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
2 blikken tomatenblokjes à 400 g
2 tl harissa (niet noodzakelijk)
4 el korianderblaadjes
4 eieren

Bereiding
Meng gehakt, knoflook, ui, kruiden en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Vorm kleine balletjes van het gehakt.
Verhit de olie in een brede koekenpan, bak de balletjes in 8 min. gaar. Haal ze uit de pan en leg apart.
Verhit eventueel nog wat extra olie en bak de ui tot ze zacht is. Voeg knoflook, ras el-hanout, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak 1 minuut, tot het begint te geuren. Roer de tomaatblokjes en harissa erdoor en breng aan de kook. Laat even pruttelen.
Voeg de gehaktballetjes toe, verwarm eventjes.
Maak 4 kuiltjes in de massa en breek in elk een ei. Laat nog op het vuur staan tot de eieren net gestold zijn. Strooi de korianderblaadjes erover en serveer met knapperig brood.


Bron:





Kefta Tajine

This is nothing more than meat balls in tomatosauce, but the moroccon spices make it special. And, of course, the addition of eggs. It's very good.

Ingredients
serves 4
For the meatballs
400 g minced meat of lamb or beef
1 small onion, chopped
2 cloves of garlic, chopped
2 tbsp parsley, chopped
2 tbsp corianderleaves, chopped
1 tsp ras el hanout
½ tsp cayenne
½ powdered ginger
1 tsp ground cumin
1 tsp paprika
2 rbsp olive oil
salt and pepper, to taste

For the sauce
1 onion, chopped
2 cloves of garlic, chopped
2 tsp ras el hanout
2 tsp ground cumin
½ tsp cinnamon
1 tsp paprika
2 cans (400 g each) of tomato chunks
2 tsp harissa (if using)
4 tbsp coriander leaves
4 eggs

Method
Mix minced meat, garlic, onion, herbs and spices. Season to taste.
Make little balls from the minced meat. Heat the oil in a large frying pan and fry the balls 8 minutes, until done. Get them out of the pan and keep separate.
Heat a little more oil and fry the onion until soft. Add garlic, ras el-hanout, cumin, cinnamon and paprika and fry for another minute, unitl the spices become fragrant.
Stir in the tomato and harissa and bring to the boil. Let simmer for a while. Add the meat balls and warm through.
Make four holes in mass in the pan and break an egg in each hole. Cook until the egg whites are set. Sprinkle over the coriander leaves and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...