zaterdag 2 mei 2009

Chinese sperzieboontjes



Dit is een zelfverzonnen recept. De bedoeling was een chinese smaak aan de boontjes te geven en dat is gelukt. Ik heb het geserveerd bij de Peking Eend.



Ingredienten
300 g sperzieboontjes of haricots verts
½ ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
1 el verse gember, geraspt
1 el shaoxing rijstwijn
1 tl sesamolie
1 tl hoisin saus
zout naar smaak

Bereiding
Kook de sperzieboontjes 10 minuten in wat water. Ik houd niet zo van 'knapperige' sperzieboontjes, ze moeten goed gaar zijn voor mij.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de uit een paar minuten zachtjes tot ze glazig ziet. Voeg knoflook en gember toe en bak nog een minuutje.
Blus af met rijstwijn en voeg de sesamolie en hoisinsaus toe. Voeg de sperzieboontjes toe en roer goed door elkaar. Voeg nog een scheutje water toe en laat verder gaar bakken/stomen.

Chinese green beans

I made this recipe up myself. It tasted good and chinesy, and that's what I intended. I served it with Peking Duck.

Ingredients
300 g green beans or haricots verts
1 small or half a large onion, chopped finely
2 cloves of garlic, chopped
1 tbsp fresh root ginger, grated
1 tbsp shaoxing ricewine
1 tsp sesame oil
1 tsp hoisin sauce
salt to taste

Method
Cook the green beans 10 minutes in some water. I like my greens beans to be cooked through and not with a 'bite'. Heat some oil in a frying pan and fry the onion until soft. Add garlic and root ginger and fry another minute. Add sesame oil and ricewine, and the hoisin sauce. Add the green beans and stir. Add a litlle water and let cook through.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...