zaterdag 23 mei 2009

Kheema matar



Een goede gehaktcurry uit India. Uit het boek De complete keuken van India



Ingredienten
2 uien, grof gesnipperd
4 tenen knoflook
5 cm verse gemberwortel
2 groene chilipepers
olie
2 kerrieblaadjes
500 g gehakt (origineel wordt lamsgehakt gebruikt)
2 el tomatenpuree
¼ tl kurkuma
½ tl chilipoeder (ik hou niet zo van scherp, dus ik heb de helft gedaan)
2 el korianderpoeder
2 el komijnpoeder
2 el Griekse yoghurt
zout
versgemalen zwarte peper
200 g verse of diepvriesdoperwten
¼ tl garam masala
verse korianderblaadjes

Bereiding
Maal ui, knoflook, gember en chilipepers in een keukenmachine tot een puree.
Verhit olie in een koekenpan en bak het mengsel goudbruin. Voeg de kerrieblaadjes toe en daarna het gehakt. Meng het gehakt met het uimengsel en bak het rul. Voeg tomatenpuree toe.
Roer kurkuma, chili-poeder, komijnpoeder en korianderpoeder erdoor. Voeg yoghurt , zout en peper toe en bak alles 5 minuten. Schenk beetje bij beetje 200 ml water erbij en laat alles eerst opgenomen worden voor het volgende scheutje wordt toegevoegd. Voeg de doperwten toe en kook 15 minuten tot ze gaar zijn.
Doe de garam masala en korianderblaadjes erbij. Kook nog een minuutje en dien op. Lekker met chapati's.


Bron:





Kheema matar

A very good minced meat curry from India. Adapted from A little taste of India

Ingredients
2 onions, chopped coarsely
4 cloves of garlic
5 cm piece fresh ginger root
2 fresh green chilies
oil
2 curryleaves
500 g minced meat (originally lamb is used)
2 tbsp tomatopurée
¼ tsp turmeric
½ tsp chilipowder
2 tbsp ground coriander seeds
2 tbsp ground cumin seeds
2 tbsp Greek yoghurt
salt
freshly ground black pepper
200 g fresh of frozen peas
¼ tsp garam masala
handful fresh coriander leaves, chopped

Method
Blend the onion, ginger, garlic and chilipepper in a foodprocessor into a paste.
Heat some oil in a frying pan and add the mixture.
Add the curryleaves and fry until golden brown.
Add the meat and fry until no red pieces are visible.
Add the tomato purée and lower the heat.
Add turmeric, chili powder, ground coriander and ground cumin and fry for one minute.
Add yoghurt, salt and pepper en fry 5 minutes.
Add 200 ml water, little by little. Stir after each addition until it is incorporated in the sauce.
Add the peas and cook until done.
Add garam masala and coriander leaves.
Serve with chapati's.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...