zaterdag 23 mei 2009

Gevulde paprika



Dit recept is van een boek van Claudia Roden, The new book of middle eastern food. Helaas kwam ik er met het eten van dit gerecht achter dat mijn man niet zo van paprika's houdt die op deze manier zijn klaargemaakt. Jammer dan, ik vind het namelijk wel lekker.

Ik heb het geserveerd met kip aan de spies, ook naar een recept van Claudia Roden uit hetzelfde boek.



Ingredienten
Voor 2 personen
1 middelgrote ui
2 rode paprika's
extra vergine olijfolie
100 gr rijst, liefst risotto rijst
1 el pijnboompitten
1 el krenten
1 tomaat
¼ tl kaneel
1/8 tl gemalen kruidnagel
1 tl gedroogde munt
1 el gehakte peterselie
sap van 1 citroen

Bereiding
Hak de ui fijn en bak haar zachtjes in wat olie.
Kook de rijst met wat zout tot ze bijna gaar is.
Snijd de tomaat in blokjes.

Meng de rijst met de ui, tomaat, kaneel, kruidnagel, pijnboompitten, krenten, munt, peterselie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika's met het rijstmengsel.
Zet de paprika's in een ovenschaal en giet er 2 cm heet water in. Zet in de oven en bak 45 minuten of tot de paprika's zacht zijn.


Bell peppers stuffed with rice

This lovely recipe is from a book of Claudia Roden, The new book of middle eastern food.

I found out that my husband didn't like bell peppers prepared this way. That's too bad, because I liked it a lot!

I served it with Chicken on skewers, also a recipe from Claudia Roden from the same book.



Ingredients
Serves 2
2 large red bell peppers
1 medium onion
extra virgin olive oil
100 g short-grain or risotto rice
1 tbsp pine nuts
1 tbsp currants
1 tomato
¼ tsp cinnamon
1/8 tsp ground cloves
1 tsp dried mint
1 tbsp chopped parsley
juice of half a lemon

Method
Chop the onion finely. Fry softly in a little oil.
Cook the rice, until nearly but not quite done.
Chop the tomato.
Add the onion, pine nuts, currants, tomato, cinnamon, cloves, mint, parsley and lemon juice to the cooked rice.

Preheat the oven to 190°C.
Cut the stalk end from the peppers. Clean the peppers on the inside, removing the cores and seeds. Fill them up with the rice mixture.

Put the peppers in an oven dish and fill the dish with 2cm of hot water. Bake for 45 minutes or until the peppers are tender.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...