donderdag 16 september 2010
Lavendelzout
Tijdens mijn vakantie heb ik een heel leuk boekje gekocht: Dat kleine Buch vom Salz. Ik vind het zo'n leuk boekje! Zoals de titel al zegt gaat het over zout, over de verschillende soorten, hoe te bewaren, welk zout waarvoor gebruiken. Er staan ook behoorlijk wat zelf te maken zoutmengsels in, met recepten om ze te gebruiken. Eentje ervan is Lavendelzout.
Het is heel simpel. Neem 100 g grof zeezout en 10 g gedroogde lavendelbloemetjes. De laatste heb ik gekocht bij de natuurvoedingswinkel (het stond bij de theesoorten). Het zeezout heb ik overigens ook bij de natuurvoedingswinkel gekocht. Neem in ieder geval een zo zuiver mogelijke soort, dus niet zout met allerlei toevoegingen zoals antiklondermiddel en jodium.
Maal beide ingredienten zo fijn mogelijk. Ik heb mijn Krups koffiemolen gebruikt. Die klaart de klus prima. Ik moest het er alleen in 2 gedeeltes indoen, omdat er niet meer in kan.
Bewaar in een afgesloten potje op een koele en donkere plaats en laat een dagje de smaken op elkaar inwerken voor het te gebruiken.
Benieuwd waarvoor ik het gebruik heb? Houd deze blog in de gaten, het recept komt nog.
Lavendersalt
While on holiday I bought this lovely little book about Salt: Dat kleine Buch vom Salz. I bought it in Switzerland and it's in the German language. I find this little book such a treasure! It tells you all about salt, it's history, which types there are, how to store and use. It contains a lot of recipes for making your on saltmixes, and recipes to use them in. One of them is Lavendersalt.
It's very easy. All you need is 100 g coarse seasalt and 10 g dried lavender. I bought both in a store for organic food.
It's best to use salt as natural as possible, and not highly refined salt with added nutrients, like iodine and anticaking agent.
Grind both ingredients into a fine powder. I used my Krups coffee grinder, which did the job very well. I had to do it in two batches, because of the size of the container.
Store in an airtight jar in a cool and dark place. Let stand for a day before use.
Curious about how to use it? Watch this blog, a recipe follows.
Labels:
specerijen / spices
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Yes waiting in anticipation.
BeantwoordenVerwijderenAnoniempje,
BeantwoordenVerwijderenIk vind je erg dapper om kritiek te uiten op iemands blog en dan niet te durven ondertekenen met je eigen naam. Ik ga er vanuit dat je niet echt wilt dat je commentaar gepubliceerd wordt en ook niet geïnteresseerd bent in mijn reactie. Mocht dat wel zo zijn, geef dan je eigen naam erbij.
Claudia.