
Eentje uit het archief, waarvan ik zin had hem weer eens te maken. Het recept is van Delia Smith. Zie ook Delia Online.

Snijd 300 g varkensvlees (schouderkarbonade) in blokjes van 2 cm. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg 100 g chorizo in blokjes en voeg toe. Snipper 1 grote ui en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de pan uit. Voeg 2 el witte wijnazijn, flinke scheut witte wijn, 300 ml tomato frito, 250 g geroosterde paprika (pot) en 1 el gedroogde tijm (of 6 takjes verse tijm) toe. Roer goed om alles te mengen en laat een half uurtje stoven.
Schil ondertussen 500 g vastkokende aardappels, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze gaar. Giet af en voeg toe aan het vlees. Serveer met sperziebonen.
Pork with chorizo and potatoes
A recipe from my archives that I felt like making again. It's a recipe from Delia Smith, from her website Delia Online.
Look here: Pork with potatoes and chorizo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten