dinsdag 21 september 2010

Varkensvlees met chorizo en aardappels



Eentje uit het archief, waarvan ik zin had hem weer eens te maken. Het recept is van Delia Smith. Zie ook Delia Online.



Snijd 300 g varkensvlees (schouderkarbonade) in blokjes van 2 cm. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg 100 g chorizo in blokjes en voeg toe. Snipper 1 grote ui en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de pan uit. Voeg 2 el witte wijnazijn, flinke scheut witte wijn, 300 ml tomato frito, 250 g geroosterde paprika (pot) en 1 el gedroogde tijm (of 6 takjes verse tijm) toe. Roer goed om alles te mengen en laat een half uurtje stoven.
Schil ondertussen 500 g vastkokende aardappels, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze gaar. Giet af en voeg toe aan het vlees. Serveer met sperziebonen.

Pork with chorizo and potatoes

A recipe from my archives that I felt like making again. It's a recipe from Delia Smith, from her website Delia Online.
Look here: Pork with potatoes and chorizo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...