zaterdag 25 september 2010

Met garnalen gevulde puntpaprika's



Een gerecht uit Indonesië vandaag. Het is afkomstig uit het boek Groot Indonesische Kookboek. Oorspronkelijk moeten Spaanse pepers gevuld worden, maar dat is te heet naar mijn smaak. Ik heb puntpaprika's genomen en in de vulling een peper gedaan. Het smaakte erg goed.



Voor 2 personen.
Maak eerst de vulling.
Snijd 200 g gepelde garnalen fijn. Maal 1 lombok (Spaanse peper), ½ ui, 3 tenen knoflook, 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad), ½ tl djinten (gemalen komijnzaad), 1 tl suiker en zout naar smaak in een vijzel of keukenmachine tot een pasta. Kluts 1 ei los met 1 el maïzena. Kneed alles door elkaar, met 100 g fijngemalen kokos.

Vul en kook dan de paprika's.
Snijd 2 puntparprika's in de lengte aan één kant in en verwijder de zaadlijsten en zaden. Vul met het garnalenmengsel. Leg in een pan en giet er een laagje water in. Doe de deksel op de pan en laat in 15 minuten gaarstoven.

Ik heb het geserveerd met gele rijst waarover ik knapperige gebakken uitjes heb gestrooid. Hiervoor kook je basmatirijst met een beetje kurkuma in het kookwater. Ik heb kant-en-klare uitjes gekocht.


Bron:

QR-code:







Filled Pointed Pepper with prawns

A recipe from Indonesia today. I got the recipe from Groot Indonesische Kookboek, a cookbook about Indonesian cooking in the Dutch language. The recipe told me to fill chillies, but I thought that would be too hot for my taste. Instead I used a pointed pepper. I liked it very much.

Serves 2.
First make the filling.
Chop 200 g (7 ounces) prawns finely. In a pestle and mortar or food processor, grind 1 lombok (chilli), ½ onion, 3 cloves of garlic, 1 tsp ketumbar (ground coriander seeds), ½ tsp djintan (ground cumin seeds), 1 tsp sugar en salt to taste into a paste. Beat 1 egg with 1 tbsp cornflour. Mix everything with 100 g finely ground coconut.

Then fill and boil the pepper.
Make an incision in the pointed pepper, open it up and remove the seeds. Fill with the prawn mixture. Lay in a pot and pour in a little bit of water. Bring to the boil and simmer for 15 minutes, or until done.

I served it with yellow rice and crispy onions. For this I cooked basmati rice with a little kurkuma (turmeric) in the cooking water. I bought the onion ready-made.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...