donderdag 5 januari 2012

Bladerdeegtaartje met witlof en ansjovis



Dit was mijn zusjes' onderdeel van het kerstmenu. Het werd als eerste gerecht gegeten. Iedereen vond het lekker. Het is een verrassende smaakcombinatie. Dit is mijn eigen poging het nog een keer te maken. Op de foto is geen balsamicostroop te zien.



Verwarm de oven voor op 220°C.

Leg 2 plakjes bladerdeeg op een bakplaat. Bestrijk het midden met crème fraîche, en laat een rand van ongeveer 1 cm vrij. Bestrijk de rand met olie. Leg op elke plak bladerdeeg ongeveer 4 gezouten ansjovisjes. Snijd 1 dikke krop witlof (of 2 kleintjes) in lange reepjes. Verwijder de harde kern, dat is het meest bittere gedeelte. Verdeel de witlof over de bladerdeegplakjes. Snijd ½ mozzarella-bol in kleine stukjes, en verdeel over de witlof. Bestrooi met zout, peper en tijm. Bak 15 minuten in de oven.

Verwarm 5 el balsamico-azijn in een steelpannetje, en laat inkoken tot het stroperig wordt, ca. 5 minuten. Verdeel de stroop over de taartjes en serveer.


QR-code:





Puff pastry tarts with chicory

This was my sisters part of the christmas menu. We had it as a first course. Everybody liked it. It's a surprising flavour combination. This is my attempt to recreate it. The picture doesn't show the balsamic syrup.

Preheat the oven to 220°C (450°F).

Place 2 sheets puff pastry on a baking sheet. Spread 1 tbsp crème fraîche (or sour cream) on the puff pastry, except on ½-inch edge. Spread the edges with oil. Place 4 salted anchovies on each pastry sheet. Slice 1 large head of chicory (or 2 smaller ones) in thin slices. If you wish, you could remove the firm center, the bitter part. Divide the chicory over the pastry sheets. Season with salt, pepper and thyme. Transfer to the oven and bake for 15 minutes.

Heat 5 tbsp balsamic vinegar until syrupy. Sprinkle over the tarts and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...