Oorspronkelijk moet dit recept met walnoten, maar ik had teveel kastanjes gekocht voor een ander gerecht, en was de walnoten vergeten. Dus werd dit een gerecht met kastanjes in plaats van walnoten. Ik wil hem toch wel nog een keer maken met walnoten. De kastanjes hebben niet een erg specifieke smaak, maar waren wel lekker knapperig. De vijgen maakten het lekker zoet en het was kruidig door de specerijen. Heel lekker.
Snipper 1 ui. Fruit de ui in wat olie. Voeg 1 pakje safraanpoeder, ½ tl gemberpoeder, ½ tl kaneel toe en wacht tot de geuren vrijkomen.
Wrijf 4 kippedijen in met zout en peper en leg in de pan. Bak ze bruin. Voeg 300 ml water toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kip in 3 kwartier gaar sudderen.
Snijd in de tussentijd 12 gedroogde vijgen doormidden (als ze groot zijn in vieren). Pel 250 g kastanjes, maak je niet druk om het bruine velletje. Snijd ze doormidden. Gooi ze weg, wanneer ze beschimmeld zijn, of zwart van binnen.
Na 3 kwartier sudderen voeg je de kastanjes en vijgen toe. Laat nog 10 minuten zachtjes koken, of totdat de kastanjes zacht zijn.
Ik heb de kip eruit gehaald, van het bot gehaald, in stukjes gesneden, en geserveerd op couscous.
Gebaseerd op een recept uit het boek: | Scan voor op je mobiel: |
Chicken with figs and chestnuts
This recipe should originally contain walnuts instead of chestnuts. But we bought too many chestnuts for a different recipe, and had forgotten the walnuts for this recipe. So this turned out to become a recipe with chestnuts instead of walnuts. Still, I'd like to make it again with walnuts. The chestnuts do not add a very particular flavour, but they have a nice crunch. The figs make this a sweet dish, and the spices make it spicy. I like it.
Chop 1 onion. Heat 1 tbsp oil and fry the onion until softer. Add 1 sachet saffran powder, ½ tsp ground ginger, ½ tsp cinnamon, until fragrant.
Rub 4 chicken thighs with salt and pepper. Add to the pot. Fry until golden brown on all sides. Add 300 ml water, bring to the boil, lower the heat and simmer for 45 minutes.
In the meantime, peel 250 g chestnuts and slice in two pieces each. Slice 12 dried figs in two (or large ones in four pieces).
After 45 minutes simmering, add the figs and chestnuts. Simmer for 10 minutes longer, until de chestnuts are softer.
I got the chicken out of the pot, removed the flesh from the bones, cut the flesh into little pieces, and transferred back to the pot. I served it on couscous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten