zondag 1 januari 2012

Sperziebonen met champignonsausIk zag dit recept op de site van Kevin van Closet Cooking. Het zag er lekker uit en zo besloot ik het ook eens te maken. Het was inderdaad erg lekker.Week 25 g gedroogde porcini 20 minuten in warm water. Snijd 200 g champignons in plakjes. Hak 1 ui fijn. Hak 2 teentjes knoflook fijn.

Kook de sperziebonen tot ze gaar zijn. (Bij mij duurt dat 15 minuten, maar dan zijn ze zacht. Als je ze knapperiger wilt, kook ze dan minder lang.)

Verhit olie in een koekenpan en bak de ui tot ze glazig ziet. Voeg de knoflook en 1 tl verse tijm toe. Bak zachtjes mee tot ze geuren. Voeg de champignon toe en bak tot ze hun vocht verliezen en bruin bakken. Dit kan 10-15 minuten duren. Doe de geweekte porcini met het (gezeefde) weekwater erbij en laat het vocht verdampen. Voeg 100 ml room toe, en zoveel geraspte parmezaanse kaas als je lekker vindt. Voeg versgemalen zwarte peper toe en breng op smaak met zout. Laat zachtjes pruttelen tot het de dikte heeft die je wilt.

Strooi peterselie erover en giet over de sperziebonen. Bestrooi met een klein beetje pul biber, (of chilivlokken) voor een beetje pit en het visuele effect.


Bron:
Closet Cooking

Scan voor op je mobiel:
Green beans with mushroom sauce

I saw this recipe on the site of Kevin from Closet Cooking. The recipe appealed to me, so I decided to make it. It was a very nice dish. Thanks for sharing, Kevin.

Look here for the recipe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...