zaterdag 28 januari 2012

Sambal goreng buncis



Eén gerecht, met zowel vlees als groenten erin. Zo heb ik ze graag. Dan hoef ik slechts één gerecht klaar te maken. Lekker gemakkelijk. Wil je het heter? Gebruik dan meer sambal oelek. Ik vond het zo net goed, het is erg lekker.



Snijd 200 g varkensfiletlapjes in hapklare stukjes. Haal 400 g sperziebonen af en snijd ze in min of meer gelijke stukken doormidden. Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook. Snijd een stukje verse gember van 3 cm fijn.

Verhit olie in een grote koekenpan. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze beginnen te geuren en de ui zacht wordt. Voeg ½ tl laospoeder, 1 tl sambal oelek en ½ tl trassi (garnalenpasta, toko) toe. Meng goed en bak een minuutje mee. Doe het vlees erbij en roerbak tot het niet meer roze ziet. Voeg een scheutje water toe en laat 10 minuten pruttelen. Doe de sperziebonen erbij en 200 ml kokosmelk ( of ¼ blok santen). Voeg zout naar smaak toe, en laat 15 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen gaar zijn. Als de saus op het eind wat te dun is, zet het vuur dan wat hoger en kook het een even in.

Ik heb het geserveerd met rijst.


Bron:

QR-code:








Sambal goreng buncis

One dish with both meat and vegetables in it. I like that. I only need to prepare one dish, that's easy. Do you like it hot? Use more of the sambal oelek. I liked it just like this.

Slice 200 g lean pork meat (7 ounces) in bite size pieces. Clean 400 g green beans (14 ounces) and halve. Chop 1 onion and 2 cloves of garlic. Chop a 1-inch piece fresh ginger finely.

Heat some oil in a large frying pan or wok. Fry onion, garlic and ginger until the onion gets softer. Add ½ tsp laos powder, 1 tsp sambal oelek (Indonesian chili sauce) and ½ tsp trassi (shrimp paste). Stir to combine and fry for 1 minute. Add the meat and stir-fry until no longer pink. Add a splash of water and cook for 10 minutes. Add the green beans, 200 ml coconut milk and salt to taste. Cook softly for 15 minutes or until the green beans are done to your liking. When the sauce is too thin at the end, increase the heat and boil vigorously for a few minutes to thicken it.

I served it with rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...