Ik had nog pompoen over en wilde er wat anders mee doen. Ik heb al een tijdje geen Thais gekookt, en ik vond dat het weer eens tijd werd.
Snipper 1 ui. Snijd 1 kleine butternut squash in blokjes. Snijd 125 g sperziebonen in stukjes van 3 cm. Hak korianderblaadjes fijn.
Verhit olie in een wok of diepe koekenpan. Bak de ui tot ze glazig wordt. Roer er 1 el Thaise rode curry pasta door, en wacht tot het geurt. Voeg dan de butternut squash, sperziebonen, 200 ml kokosmelk en 200 ml kippebouillon toe. (Neem je groentebouillon dan is dit een vegetarisch gerecht.) Laat 15 minuten stoven of tot de butternut squash gaar is. Voeg 1 klein blikje ananasstukjes toe (zonder het sap), en laat ze door en door warm worden. Besprenkel met korianderblaadjes. Serveer met rijst.
Bron: BBC Good Food | Scan voor op je mobiel: |
Thai Squash and pineapple curry
I had some left over butternut squash, and liked to do something different with it. I hadn't cooked Thai dishes for a while, and thought it was about time.
Chop 1 onion finely. Cube 1 small butternut squash. Slice 125 gr green beans in 1 inch pieces. Chop coriander leaves.
Heat oil in a wok or frying pan. Add the onion and fry until soft. Stir in 1 tbsp thai red curry paste, fry until fragrant. Add the butternut squash, green beans, 200 ml coconut milk, and 200 ml chicken stock. (Using vegetable stock makes this dish vegetarian.) Let simmer for 15 minutes, or until the butternut squash is done. Add 1 small can of pineapple chunks (do not add the juice), and let warm through. Sprinkle coriander leaves on top. Serve with rice.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten