dinsdag 17 januari 2012

Wortel-abrikozenhapjes



Lekkere hapjes, dit. Wel tamelijk veel werk. Ze zijn vegetarisch.



Snijd 8-10 wortels in plakjes. Stoom ze in 25 minutes gaar. Prak ze fijn met een vork.

Verkruimel 3 sneetjes oud witbrood. Snijd 4 lente-uitjes in ringetjes. Snijd 150 g gedroogde abrikozen fijn. Snijd 1 bosje basilicum fijn, en ook 1 bosje dille.

Meng de wortel met broodkruim, lente-uitjes, en abrikozen, basilicum, dille, 3 el pijnboompitten, 1 tl chilivlokken, 1 ei. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed. Maak ovale vormpjes van het mengsel. Rol ze in de bloem, en bak ze 8-10 minuten in een laagje olie van ½ cm tot ze goudbruin zijn, af en toe kerend.

Lekker met muntyoghurt.
Meng 225 g yoghurt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, sap van ½ citroen, bosje fijngesneden verse munt, zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.


Bron:

QR-code:







Carrot and apricot rolls

Nice little snacks, these. But time consuming. They are vegetarian.



Slice 8-10 carrots and steam 25 minutes until very soft. Crush them with a fork.

Make crumbs from 3 slices day-old bread. Slice 4 spring onions in little rings. Chop 150 g dried apricots. Chop 1 bunch basil and 1 bunch dill finely.

Mix the carrot with breadcrumbs, spring onions, apricots, basil, dill, 3 tbsp pine nuts, 1 tsp chili flakes (pub biber or kirmizi biber), and 1 egg. Season to taste with salt and pepper. Mix well.

Heat ½ cm / ½ inch vegetable oil in a frying pan.

Make oval shapes with your hands. Dip the rolls in flour. Shallow-fry them 8-10 minutes, turning them every now and then, until golden brown on all sides.

Very nice with mint yogurt.
Mix 225 g yoghurt, 2 crushed cloves of garlic, juice of ½ lemon, bunch chopped mint, salt and pepper. Refrigerate before use.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...